Domů Cestování Aureole fusion restaurant lounge

Aureole fusion restaurant lounge

586
0
Sdílejte
recenze_fusion_restaurant_lounge_aureole

Aureole fusion restaurant lounge

Aureole fusion restaurant lounge, recenze a je jedna z novějších restaurací v Praze. Kromě kuchyně Jiřího Krále vás uchvátí i samotný výhled z restaurace. Ten je z 27 patra budovy City Tower s pohledem na pražský hrad a je opravdu krásný.  Bude i tak krásná nabídka restaurantu Aureole?

Prostředí fusion restaurantu Aureole

Reminiscence: Konečně dostavěná budova plní svojí funkci. Je skoro až s podivem, ale před dvaceti roky jsem si přivydělával na brigádě právě zde. O nějaké vybrané kuchyni jsem si tehdy mohl nechat zdát. To, co se na stavbě konzumovalo, by se spíše hodilo do jiného příběhu.

Prostředí Aureole je moderní. Interiér ač minimalisticky a skoro strohý je přes to zajímavý (koho by to zajímalo, jedná se o práci architektů Vlastimila Packa a Jitky Dvorské). Nosnou barvou je čerň. Najdete jí na stole, na stropě a na zdech. Kontrastní barvou je červená na některých místech k posezení.

Stůl resp. deska je pak obšita matnou kůží. Pokud si dáte práci, stejný materiál naleznete na stropě. Jednak to pocitově zpříjemní interiér, ale i kůže na stropě akusticky prostoru nejspíše pomůže.

Celkově střídmý a vyvážený interiér tvořený s myšlenkou a citem, kvalitní materiály a krásný výhled na Prahu vám předá nenuceně zprávu: „tady se bude konat něco ojedinělého“.

Toalety jsou přímo úměrné úrovni Aureole. Bohužel dámy nejspíše nenaleznou to, co je umožněno jen pánům.   Při odchodu jsem však v černém lesklém interiéru tak trochu jako v bludišti.

Obsluha fusion restaurantu Aureole

Rezervuji si místo na webových stránkách. Pravidelně mě po hodině dochází zpráva o potvrzení rezervace s konstatováním: „Těšíme se na Vaši návštěvu“.

Po příchodu, odebrání svrchníku jsem uveden na své místo. Velice rychle se mě ujme obsluhující personál. Vybírám si a jsem velice vkusně upozorněn na příplatek. Vím o něm a tak mě tento fakt potěší.

U vedlejšího stolu nastala menší komplikace, ale je velice rychle a s omluvou napravena.

Po každém z chodů jsem dotázán na spokojenost a na to, zda bylo vše pořádku. Pocitově však vnímám určitý „vážný“ tón  a to jak na straně personálu, tak i hostů.

Při odchodu je automaticky nabídnuta pomoc do svrchníku spolu s poděkování za návštěvu.

Menu fusion restaurantu Aureole

Čerstvé ryby ale i steak, asijský vliv ale i oblíbená stopa francouzské kuchyně pana Krále a k tomu nabídka sushi. Vše poctivé a z čerstvých surovin. Již jen čtení a výběr „À la carte je tak trochu obřad. Budete mít zajisté problém si vybrat. Velmi rád bych ochutnal vše, ale čím začít? Každý z pokrmů mě láká. Menu sestaveno a napsáno tak, že tušíte, že příprava prezentovaná nabídka zabrala určitý čas a profesionální zkušenost mistra kuchařského řemesla.

Nápojový lístek, namátkou mě zaujali běžné dostupné značky např. běžné blended whisky oproti výběru singl malt whisek (kdysi jsem měl co do činění s výroční Ardbeg whiskou. Kdo nezná, je to zajímavý příběh). Zřejmě i Aureole je nutné brát v potaz finanční hledisko návštěvníků.

Kvalita nabízených služeb v restaurantu Aureole

Hodnotit mohu tříchodové menu sestavené z předkrmu (vždy jsem volil sushi), hlavním jídlem v podobě čerstvé ryby a dezertu.

Sushi opravdu chutné a servírované tak jak má být, pro potěchu nejen oka. Těším se však na hlavní chod. Čerstvá ryba a to i z naší produkce,  je sama o sobě předpokladem kvalitního kulinářského zážitku.

Filátko z chilského vlka pošírované v limetovém másle, divoké žampióny, brokolice, šafránový Bulgur a omáčka Buerre Blanc. Chilský vlk není úplně tradiční rybou na našem jídelníčku a to zřejmě a bohužel z hlediska početních stavů této chuťově skvělé ryby.

Rybí masíčko je opravdu neskutečně  jemné a lahodné a je skvěle doplněné omáčkou z vína, šalotka a másla. Taková prý oblíbená kombinace francouzských strávníků.  Omáčka je správně připravená a včas podávaná. Ryba zde vyniká ve své chuti a ostatní suroviny tuto chuť podtrhují.

Cena ke kvalitě restaurantu Aureole

Cena za tyto dokonalé služby je odpovídající. Dovolím si tvrdit, že i příznivá, ve srovnání s cenami v běžných „zahraničních“ restaurací. Bohužel, „ekonomická síla“ české populace je přece jen nižší. Přesto Aureole není nedostupné. Polední nabídka je nabízena za velice lákavou cenu. Ocenění Michelin Bib Gourmand je právě za vynikající kvalitujídel při zachování cenového hlediska.

Podstatnou skupinu budou tvořit zástupci firem, neboť kvalita a nabídka služeb je velice dobře „střižená“ firemní manažerům. Vzít do Aureole zahraniční návštěvu pak bude sázkou na jistotu.

Fotografie byly převzaty z webu restaurace.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prosím zadejte správnou hodnotu? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.