Domů Ostatní Jezme zásadité potraviny. Které to jsou?

Jezme zásadité potraviny. Které to jsou?

3715
0
Jezme zásadité potraviny, zdraví pro vás

Jezme zásadité potraviny. Které to jsou?

V různých zdrojích čteme, že je nejlepší jíst zásadité potraviny, aby tělo získalo skvělou imunitu a dokázalo se poprat s kandidózou a dalšími neduhy.

Které potraviny jsou zásadité a které naopak kyselé?

Zde je přehled.

zásadité potraviny, správná výživa a zdraví
Vysoká zásaditost

Mořská sůl, minerální voda, jedlá soda, mořské řasy, cibule, dýňová semínka, taro kořen, lotosový kořen, mořská zelenina, sladké brambory, limetky, citrony, maliny a ananas.

Mírná zásaditost

Zelená jablka, koření, klíčky vojtěšky, avokádo, rybíz, kaštany, pepř, česnek, kedluben, chřest, kapusta, grapefruit, petržel, čekanka, rukola, hořčice zelená, kořen zázvoru, hrášek, brokolice, hlávkový salát, syrové mrkve, jahody, dýně , ostružiny, olivy, jablečný ocet.

Nízká zásaditost

Většina koření, mandle, zelený čaj, topinambury, kapusta, čerstvý kokos, křepelčí vejce, okurky, lilek, prvosenkový olej, sezamové semínko, pórek, rybí tuk, mandle, okra, klíčky, paprika, květák, olivy, cibule, zelí, tuřín, ředkvičky, ženšen, lilek, žloutky, esejský chléb, syrové kozí mléko a syrovátka, olivový olej, celá sezamová semínka, ostružiny, klíčící zrna.

Velmi nízká zásaditost

Oves, kachní vejce, zázvorový čaj, ghee, quinoa, divoká rýže, kokosový olej, lněné oleje, olivový olej, pažitka, celer, většina semen, koriandr, salát, modré bobule.

Neutrální potraviny

Máslo, většina lisovaných olejů a bílý jogurt.

Velmi nízká kyselost

Dýňové semeno olej, hroznový olej, smetana, máslo, kozí / ovčí sýr, špenát, fazole, fazolové lusky, voskové fazole, cukety, chutney, reveň, kokos, orgány, zvěřina, ryby, divoké kachny, tritikale, proso, kaše, amarant, hnědá rýže, piniové oříšky.

Nízká kyselost

Pohanka, kamut, mandlový olej, tofu, fazole, bílé fazole, červené fazole, fazole Adzuki, lima fazole, mangold, rajčata, černý čaj, maso volně žijící zvěře, jehněčí, skopové, kančí, losos, husa, měkkýši.

Mírná kyselost

Muškátový oříšek, vepřové, telecí, mušle, chobotnice, kuřecí maso, hrášek, fazole cizrnové, brusinky, granátové jablko, pistáciové semena, kaštanový olej, vepřové sádlo, pekanové ořechy a olej z palmových jader.

Silná kyselost

Hovězí maso, bažant, lískové oříšky, vlašské ořechy, para ořechy, kakao.

Snažme se jíst nejlépe ze 70% zásadité potraviny.

Zdroj: volný překlad ze stránek Bee Wilder

Předchozí článekJak nakupovat na Ebay? Tenkrát poprvé
Další článekVýčepní zařízení Pygmy
Mezi moje hlavní přednosti patří kreativita spojená s obchodním talentem, ale také rychlé psaní. Píši deseti prsty a mohu se pochlubit skvělým písemným projevem (na univerzitě studium oboru Český jazyk a literatura), proto zvládám články nejenom zajímavě psát, ale také na nich provádět KVALITNÍ korekturu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.