Domů Kultura Kniha Kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova Sardinie

368
0
Sdílejte
recenze, kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova Sardinie

Kdyby jste mě řekli “Culurgiones” nebo “Malloreddus” před pár týdny, asi bych na vás nevěřícně civěl. Nejen kvůli tomu, že bych tato slova slyšel poprvé. Díky této skvělé kuchařce jsem však v obraze. Ba co víc, jsem schopen si tyto skvělé pokrmy i připravit. A to není málo.

Vazba je opravdu vazba a to mluvíme jen o knize

Málo která kniha váží okolo jeden a půl kilogramu. Značí to jediné, jedná se o neskutečně “naducanou“ knihu, navíc s poctivou šitou vazbou a s pevnými deskami. Kuchařku od Karoliny (paní Konečná snad promine, že jí oslovuji jménem) si střežím jako oko v hlavě. Pokud by si jí přivlastnila má drahá choť, ztratil bych onu možnost kuchařské exhibice před přáteli, ale navíc by mohla být použita jako zbraň proti mé osobě.

Kuchařka z ostrova a obrázky, ilustrace

Mé amatérské oko fotografa opět zaplesalo. Jak fotografie popisovaných jídel a receptů tak i vložené ilustrace jsou bezvadné. Recepty pěkně doplňují a vy máte chuť se vypravit na Sardinii okamžitě. Onen pocit cestovatelské touhy pak podporuje autorčin doprovodný text a snové příběhy, kterými zdobí svojí prvotinu z ostrova  Sardinie.
Nápadité použití různých a převážně přírodních pozadí vás vůbec nenudí a každá fotografie je tak i díky nim trošku jiná. Vidím za tím neskutečně mnoho práce, přemýšlení  a tak jen uctivě smekám.

Kuchařka z ostrova Sardinie se čte sama

Čte se sama a vy si mlsně prohlížíte váš další kulinářský požitek. I když je to poměrně čerstvý zážitek, tak už mě kamarádi citují. Přiznal jsem se v jedné slabé chvilce, k tomu, že po návratu z literární kavárny po půlnoci (na rovinu říkám, dá se tam i opít:) jsem se pustil do přípravy náplně na Culurgiones. Pokud si v kuchařské knize zalistujete, poznáte, že se náplň musí dělat nejlépe den předem. Přesto prostě nejede vlak. A tak jsem v kuchyni po půlnoci v onom podroušeném stavu strávil musím říci docela příjemné chvilky. A výsledek? Nikdo to nepoznal:)
A když už jsme u těch Culurgiones, ta nepracnější je onen zvláštní způsob balení náplně. Zde mám snad jen jedinou výtku. I když je v knize uveden postup “balení“, tak jsem si musel vyhledat další zdroje k tomu, abych upletl z těsta “něco” co vzdáleně připomíná ony Culurgiones.

Závěr recenze Kuchařky z ostrova Sardinie

Mám to štěstí, že stejně jako u skvělé Snídaně u Florentýny mohu vlastnit a vařit s Karolinou. Jakmile jsem publikoval pár svých příběhů na základě této kuchařky, mám plno. Každý se hlásí, že by i on rád ochutnal. Musím říci, že jsem si tak trochu zavařil. Každému tak s klidným srdcem a velice rád tuto kuchařku, která není jen snůškou  sebraných receptů rád doporučím. Právě onen autorčin rukopis, precizně sestavená koncepce knihy vás i ne-kuchaře prostě zaujmou. Buon appetito.
Použité obrázky pochází z webových stránek recenzovaného titulu Kuchařka z ostrova
  • AUTOR Karolina Konečná
  • ISBN 978-80-260-7006-1
 .
PŘEHLED RECENZE
Kvalita obsahu
8
Kvalita ilustrací
9
Recepty, snadnost
9
Celkový dojem
9
Sdílejte
Předchozí článekPředokenní rolety od firmy LOMAX
Další článekRecenze knihy Možná že odcházíme
Občasný pisálek, pokud se nevrtá zrovna v Google Apps nebo v Apple HW tak se možná i někde přecpává. Pokud je to dobré tak o tom možná i napíše.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prosím zadejte správnou hodnotu? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.