Recenze restaurace nota bene

Recenze restaurace nota bene

468
2
Sdílejte
recenze restaurace pivní bar nota bene

Recenze restaurace nota bene

Recenze restaurace nota bene je prováděna na základě subjektivního názoru autora, na základě několika osobních návštěv. Restaurace nota bene je nedaleko výstupu z metra I. P. Pavlova, na místě kde by jí snad nikdo ani moc nečekal. Nedaleká Legerova ulice je asi jediným negativem, které mě napadá.

Podrobnější recenze restaurace nota bene

Restauraci nota bene najdete na adrese Mikovcova 4, Praha 2, 120 00

Prostředí restaurace

Prostředí restaurace je poměrně útulné. Restaurace notabene je půdorysem v jednoduchém tvaru obdélník – čtverec. Raději mám členitější typ, který někdy skýtá více soukromí, pokud ho zrovna vyžadujete.

Na stolech je pouze papírové prostírání. Ubrusy by restauraci posunuly o třídu výše (nevím zda toto není jen výsada poledních menu), ale zřejmě by se promítly i do ceny.

Interiér a výzdoba je decentní, žena by řekla, že restauraci zařizoval jistě mužský protějšek. Sám mám pro tento typ „útulnosti“ pochopení. Mimořádně oceňuji nezakouřený prostor, což by mělo být standardem, jenž leckde chybí.

Obsluha restaurace

Obsluha je příjemná, nenuceně přináší a odnáší co je potřeba. Rychlost obsluhy je odpovídající, prostě se mi chce říci „Po dobu mé služby se nic zvláštního nestalo“.

Personál dokáže odpovědět na otázku co se vaří v kuchyni, ve smyslu složení, přípravy a také správné výslovnosti. Bohužel si všímám na častější obměně personálu. Nevím, zda je to změna záměrná, plánovaná, ale jako konzervativec mám  rád „svého číšníka“.

Polední menu restaurace notabene

Polední menu restaurace notabene tvoří obvykle tři hlavní jídla a polévka. Na čepu je několik malých pivovarů včetně asi stálého unětického piva. Krátce k pivu, není co vytknout, ceny jsou trošku vyšší, ale vhledem k tomu, že se jedná převážně o speciály, je to pochopitelné. Výběr piv velice chválím.

Polévka. Zde bych v porovnání s ostatní nabídkou byl asi nejvíce kritický. nejsou špatné, ale hvězdu bych za ní nedal. Je to můj subjektivní pocit, umocněný babiččinou mlynářskou kuchyní.

Hlavní jídlo, to je to oč tu běží. Pokud sledujete jeden „kuchařský“ pořad na jedné ze stanic, prakticky je to pořád to samé. Nevařte z polotovarů, vařte z čerstvých jídel, dejte do toho svojí invenci. Omezte jídelníček, vyškrtejte nic neříkající abstraktní názvy a výsledek se dostaví.

Je to tak. Omezený výběr jídel nechá kuchaři dostatek času na to, aby si s jídlem pro vás prostě vyhrál.  Příkladem je např. odkrojení stopky (nebo jak se to správně jmenuje) u rajčat, což značí určitou preciznost a správný postup.

Jídla jsou na talíři nazdobená, čistě upravená. Kuchyně převážně francouzský způsob úpravy, ale i obvyklé česká resp. středoevropská kuchyně. Můj tip a favorit?

„Kachní prsa na jakýkoli způsob“

 

PŘEHLED RECENZE
Prostředí
8
Kvalita jídel
10
Obsluha
8
Celkový dojem
9
Sdílejte
Další článekRecenze domovska-stranka.cz
Amatérský fotograf a blogger. Kontaktovat mě můžete také na sociálních sítích. | Absolvent ČVUT, FEL | Certifikace Vmware VCP 3, 4; ITIL 3 Foundation | Nominace na CIO roku 2009 | Zakladatel jedneho z prvních e-shopů v sortimentu výběrovích vín, destilátů (Respekt,časopis Internet) |

2 KOMENTÁŘE

  1. Příjemná restaurace v blízkosti I. P. Pavlova nabízející bezpochyby jedno z nejlepších polední menu za cenu, která vás neurazí. Čerstvé suroviny, zajímavý výběr piv a nekuřácké prostředí musím nutně ocenit.

  2. Restaurace Nota bene představuje čisté, pěkné prostředí, ultra rychlou obsluhu (pivo bylo na stole za 8 sekund od objednání), a útlé obědové menu, tj. jednu polévku a 2 -3 hlavní jídla na výběr. Jídla jsou pěkně sestavená, kuchyně je skutečně blízká francouzské kuchyni, to znamená lehčí a zdravější než česká. Měla jsem jemně kořeněný kuskus s pečeným kuřetem a chutnalo mi. Oceňuji nabídku specielních piv – mnou vybraný Nomád mohu rozhodně doporučit! Servírované porce jídel jsou poměrně malé, což ocení spíše ten, kdo chce odpoledne ještě plnohodnotně pracovat, méně však klasický český Honza, zvyklý na guláš se šesti, případně ještě na „nášup“.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Prosím zadejte správnou hodnotu? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.