
Jak vybrat zahradní udírnu? Poradíme, jak se vyznat v různých typech!
Vaši sousedi si pořídili novou udírnu a vy nechcete zůstat pozadu? Poradíme, jak si vybrat udírnu přesně podle vašich potřeb i představ.
Domácí udírny se dají rozdělit podle konstrukce, provedení i ceny. Některé moderní udírny jsou vybavené teploměrem, plynovým hořákem či elektrickou topnou spirálou. Která udírna bude vhodná právě pro vás?
Typy domácích udíren
Koupit si lze udírnu samostatnou, zabudovanou komínovou nebo zděnou samostatnou.
Přenosné udírny jsou menší a většinou z plechu. Jejich použití je vhodné k rychlému uzení v horkém kouři. Takto vyuzené potraviny je třeba rychle zkonzumovat, nemají totiž příliš dlouhou trvanlivost. Přenosnou udírnu využijete pro převážení ke známým či na dovolenou. Jsou vhodné k rychlému pohoštění.
Komínové udírny jsou zabudované do komínového sytému domu, kde je udící komora k teplému či pomalému studenému uzení. Při používání této udírny je třeba dbát na správný výběr dřeva.
Zděná udírna je často součástí zahradních grilů nebo krbů, ale lze jí pořídit i samostatně. Jsou ideální pro všechny typy uzení. Dobře udržují teplo a díky chytré klapce lze snadno ovládat přívod vzduchu, tedy teplotu hoření a vlhkost kouře.
Doporučení té nejlepší udírny
Pokud nemáte náladu nebo čas hledat nejvhodnější udírnu právě pro vaše potřeby, pak doporučujeme zahradní krb s udírnou. Jde o víceúčelovou zahradní stavbu, kterou využijete téměř po celý rok. Lze si ji postavit kamkoliv na svém pozemku a připravovat v ní dokonalé grilované steaky, uzené maso nebo opečené uzeniny.
Krb lze využít také při rodinných sešlostech a oslavách. zahradní krb nabízí mnoho úprav potravin, díky čemuž si pochutná milovník grilovaného, opečeného i vyuzeného masa.
Pořiďte si samostatnou udírnu nebo zahradní krb u specializovaného prodejce www.zahradnikrbyveris.cz