Když české hovězí tak ČESTR
Když české hovězí tak ČESTR aneb dle prospektu konceptu restaurace moderní česká jídelna. Je toto tvrzení oprávněné, bude pro Vás návštěva zážitkem v kladném slova smyslu?
Prostředí restaurace ČESTR
Jedná se o koncept řetězce restaurací Ambiente s názvem odvozeným od zkratky jedné z hlavních surovin český strakatý skot.
Prostředí restaurace opravdu působí jako jedna velká jídelna. S prioritou spíše k menším podnikům, kde očekávám určitý Genius loci, je mé hodnocení zcela subjektivní.
Přesto možnost nahlédnout pod „ruce“ řezníkům, či kuchařům je velice dobrý počin. Jednak sledujete klasická řemesla, vidíte část chodu restaurace v praxi. Jako host pak oceníte, že vidíte do vlastní přípravy a nehrozí tak v Čechách rozšířená nemoc „vydělat na podvodu“. V neposlední řadě si tak příjemně zkrátíte čekání.
Prostředí samotné restaurace, vás neurazí. Díky „rozlehlosti“ jídelny se obávám rušnějšího prostředí v dobách špiček, převážně jednolitý interiér nenabízí intimnější prostor. Výzdoba však vkusně ladí s principem, konceptem podniku.
Toalety jsou příkladné, čisté s lněnými kapesníčky a malou drobností – nezbytným párátkem.
Obsluha restaurace ČESTR
Působí naprosto profesionálně již od vstupu do restaurace ČESTR. Odhaduji, že personál prošel nezbytným školením a dokáže přesně popsat, doporučit a poradit to, co opravdu nabízí.
Navíc dokáže i příjemně a nenuceně komunikovat, nebývá to tak všude. Jednoznačně přiděluji plný počet bodů.
Menu restaurace ČESTR
Už samotný „obřad“, kdy dostanete speciálně balené a přelepené menu, vás dokáže patřičně navnadit. Trošku mě to připomíná styl společnosti Apple, kdy je nemalá péče věnovaná vlastnímu obalu a samotné rozbalování produktu je tak povýšeno na zážitek.
Oceňuji vloženou kartičku s popisem, principem fungování restaurace ČESTR a schéma bourání masa, resp. popisem, kde který kousek masa naleznete.
Nabídka je logická, restaurace se nepouští do přehršle pokrmů, ale striktně se drží naznačeného konceptu. Je to jednoduché. Víte co dostanete a věříte, že to dostanete dobře připravené.
Osobně bych uvítal pestřejší zeleninové přílohy (divím se, co jako „maso žrout“ dokáži napsat). Kromě steaků můžete ochutnat i filety z kaprů, drůbež ale i bezmasý baklažán neboli lilek.
Kvalita podávaného jídla ČESTR
Co napsat? Myslím si, pokud máte kvalitní suroviny, tak výsledek zkazí jen amatér. Maso je opravdu měkké, je znát „zrání“ a vhodná příprava steaku. Jako host si volíte přípravu masa neboli stupeň propečení. Výsledek odpovídal přesně požadované představě.
Chuti steaku i přispívá grilování na dřevěném uhlí, kdy maso získá lehce kouřový nádech, a vy se v myšlenkách přenesete do dob dávno minulých.
Příloha, hranolky příjemně překvapily. Pokud nemusím, nedávám si je, až takto se na mě podepsala „hranolková“ kultura. Zde v ČESTRu jsou opravdu velmi chutné.
Omáčka, nepřebíjela chuť masa což je podstatné. Přesto jí hodnotím neutrálně, je to čistě osobní pocit, ale budu muset vyzkoušet jinou.
Podávání chodu je opět originální, je vidět, že nad konceptem a stylem restaurace opravdu někdo přemýšlel. Přál bych si více takto „zajímavých“ počinů, které jsou principem spíše prosté, díky neotřelosti však působí zajímavě, zábavně a netradičně.
Cena k dosažené kvalitě restaurace ČESTR
Samozřejmě bych si přál „o něco nižší“ ceny hlavně segmentu nápojů. Nicméně nemám pocit, že by cenová hladina byla v nesouladu s nabízenou kvalitou a servisem poskytovaným v restauraci ČESTR.
Osobně doporučuji v případě steaku alespoň 250g „flák“ masa. Případně tříchodové menu. Po mém spíše „střídmém“ pokusu toto považuji za optimální. Při čekání na vaší porci pak velice příjemně působí linoucí se vůně připravovaných pokrmů.
Návštěvu ČESTRu vám mohu plně doporučit.
Příjemný podnik, kde se nebudete nudit během vlastní přípravy jídla. Kvalitní a dobře nabídnuté pokrmy vás jistě přesvědčí k další návštěvě.
Čestr je bezesporu zajímavý podnik. Dostal se do řady prestižních periodik, což jistě zvýšilo jeho atraktivitu. A já k tomu dodávám jen, že tam dostanu úžasný jídlo. Asi nejlepší fastfood, co jsem zažil.
No ale vezměme to popořadě. Rezervace funguje bezchybně, uvítání a odebrání svršků není co vytknout. Prezentace nabízených jídel je bezchybná, servírka úžasná z pohledu znalostí, vystupování i designu. Dojem úžasný.
Předkrm super, tataráček i salát s kozím sýrem je minimálně tak dobrej, jak bych to připravoval sám. Pečeně přichází záhy, není jí co vytknout. Vyjma rychlosti, jak přichází. Celkem bych si mezi chody dal v klidu pivko, ale není čas. Tak požádám o oddychový čas před dalším chodem. Je mi vyhověno takže další chod nepřichází po 8 ale až po 11 minutách. Ale je opět úžasný. Přichází steaky. Dávám veverku, to hned tak někde nemaj. Teda pro aktivisty Greenpeace upřesňuji, že se jedná o kus krávy a nikoliv o pečeni s populárním chlupatým ocáskem, co mají trampové na klobouku.
Takže celkový dojem: jídlo super, obsluha bezvadná ale snaha uvolnit stůl pro dalšího konzumenta značná. Jistě mě tam ještě uviděj, ale je potřeba si dát rezervaci do dalšího podniku, kde vás nechaj u pivka v klidu po jídle vydechnout s dojmy vstřebat :-)
Velice vtipná recenze na ČESTR Mirku, gratulujeme. Těšíme se na další.