
Paleo recepty na rybí prsty
Ingredience pro 2-3 osoby
- ½ kg okouna nilského
- 1 čerstvý ananas
- 1 citron
- 4 velká vejce
- 150 g strouhaného kokosu
- ¼ kg petržele nebo jiné kořenové zeleniny
- kokosový olej
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- petrželovou nať nebo řeřichu na ozdobu
- pečící papír
Paleo recept na rybí prsty
Nejprve si připravíme přílohu, kterou budou petrželové a ananasové hranolky/chipsy. Zahřejeme troubu na 200°C. Ananas nakrájíme na kolečka a kolečka rozpůlíme (nemusíme, ale menší kousky se lépe pečou). Petržel oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky. Ananas i petržel vložíme do mísy a promícháme. Osolíme ½ až 1 lžičkou soli (podle vlastních preferencí), přidáme ½ lžičku pepře a 1 vrchovatou lžičku drceného kmínu.
V mikrovlnné troubě ohřejeme 1 lžíci kokosového oleje a ten vmícháme do směsi, kterou důkladně promícháme, aby bylo koření rozprostřeno rovnoměrně. Směs vysypeme na plech pokrytý pečícím papírem, hranolky pečlivě rozprostřeme. Vložíme do trouby. Po 20-30 minutách vyjmeme. Před podáváním posypeme petrželovou natí.
Rybu omyjeme, nařežeme na plátky asi 5 cm dlouhé a 1 cm široké. Rozklepneme vejce do hlubokého talíře, opepříme a osolíme podle chuti. Do druhého talíře si připravíme strouhaný kokos. Rybí prsty pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, obalíme ve vajíčku a v kokosu.
Na pánvi ohřejeme 1 lžíci kokosového oleje a rybí prsty smažíme 5 minut z obou stran, dokud nezačne kokos hnědnout. Když jsou prsty hotové, je čas vypnout troubu a servírovat na plochý talíř. K jídlu se hodí sklenka vody s plátkem citronu nebo neslazený zelený čaj.