Domů Ostatní Služba Vyzkoušeli jsme za vás: osvědčil se mobilní číšník?

Vyzkoušeli jsme za vás: osvědčil se mobilní číšník?

517
0
Mobilní číselník, terminál pro restaurace a EET pokladna

Vyzkoušeli jsme za vás: osvědčil se mobilní číšník?

Mobilní číšník, kdo to jako má být? Určitě ne robotický „nelida“, který má nahradit milou a ochotnou obsluhu ve vaší oblíbené kavárně či restauraci. Má jiné poslání, totiž zařídit, aby číšník nebo číšnice z masa a kostí nemuseli běhat po place víc a rychleji, než je nutné. Jinými slovy: aby měli čas a energii věnovat se hostům.

Je poledne a v restauraci, kam chodíte na obědy, je narváno. Hosté s hladovým výrazem ve tváři netrpělivě mávají na číšníky, kteří celí udýchaní běhají mezi stoly a spěšně si zapisují do bločků objednávky. V mezičase ještě musí stihnout zkasírovat obsloužené návštěvníky, již jsou na odchodu… Představte si, že hned vedle je jiná hospůdka, kde se vaří stejně dobře, ale i když i tady je přes oběd plno, vládne tu o poznání klidnější a pohotovější atmosféra. Proč?

Mobilní číselník, terminál pro restaurace a EET pokladna

Obsluha se sice po tomto lokále pohybuje svižným krokem, aby se v přiměřeném čase zvládla postarat o všechny hosty, ale nepůsobí vyčerpaně, jako kdyby běžela maraton. Zdejší číšníci jsou totiž vybavení zbraní. Ne takovou, která by ubližovala, ale zbraní proti zbytečnému stresu, překotnému spěchu a neefektivní práci. Je jí speciální aplikace pro gastronomické provozy – zejména pro ty, kde je to od stolů k hlavní kase dlouhá štreka, která dostala název mobilní číšník.


Vyřídíte vše rovnou u stolu

Na první pohled to může vypadat, že obsluhující personál zírá do tabletu či mobilního telefonu, který má jinak uložený v pouzdře za opaskem (to aby měl obě ruce volné), a snad si i ťuká esemesky – přesně tak se zvenčí jeví zaznamenávání objednávek hostů nebo jejich storno, zadávání polovičních porcí, připisování slev na účet, placení celého účtu nebo jen vybraných položek.

Mobilní číselník, terminál pro restaurace a EET pokladna

Mobilní terminál pro restaurace typu mobilního číšníka funguje jako zápisník i jako velmi efektivní přenosná pokladna, respektive jako přenosná EET pokladna, protože dovoluje „živému“ číšníkovi hned na místě vytisknout hostům předběžný a celkový účet a odeslat ho na EET. Aplikace je jednou z položek kompletního setu, který kromě mobilního přístroje obsahuje ještě přenosnou tiskárnu (jednotlivé součásti lze ovšem pořídit i samostatně).

Nalézt společnou řeč je snadné

Ve větších podnicích je součástí pokladního systému, jehož součástí bývají další zařízení, platební terminál a tiskárna. Pokud majitel podniku teprve vybírá z nabídky EET pokladen, měl by si ověřit, zda vytipovaný model nabízí možnost připojení mobilního číšníka.

Jakkoliv složitě to zní, používání aplikace mobilní číšník je velmi snadné, a pokud se zájemce rozhodne ji pořídit, jistě nebude muset organizovat pro personál žádné složité školení. Každý, kdo používá mobilní telefon, rychle najde s mobilním číšníkem společnou řeč. Ovládání je veskrze intuitivní.

Tam půjdeme zase!

Kromě zrychlení obsluhy mobilní číšník zlepšuje komunikaci v rámci celé restaurace. Obsluhující personál díky aplikaci působit profesionálněji, má vše potřebné u sebe a nepotřebuje neustále lovit bloček z kapsy nebo tužku ze záňadří. Mimochodem, ukládání zařízení s mobilním číšníkem do pouzder má kromě snazšího přenášení také ochrannou funkci.

Mobilní číselník, terminál pro restaurace a EET pokladna

Používání ve specifickém prostředí restaurací a kuchyní si totiž žádá zajištění odolnosti proti mechanickému poškození, vlhkosti, mastnotě, prachu a kouři. A to nejlepší na závěr, co potěší srdce každého podnikatele: cena mobilního číšníka není vysoká. Zatím co dříve to byla otázka desetitisíců korun. Dnes není problém vše vyřešit za pár tisícovek.

Mobilní číšník se za starostlivé zacházení odvděčí delším „životem“. A hosté jeho přítomnost stoprocentně ocení – budou se do podniku se svižnou a pozornou obsluhou rádi vracet. Líbí se vám mobilní číšník? No aby ne! Je skvělý. A kdybyste si nevěděli rady, které řešení je nejlepší pro vás, obraťte se na společnost Consulta, která je jasnou jedničkou na trhu v prodeji EET pokladen a pokladních systémů. Rádi vám poradí.

Předchozí článekBezdrátová sluchátka LAMAX Dots1 jedou v minimalistickém stylu
Další článekAplikace iFOREX je efektivní a sofistikovaná
Občasný pisálek, pokud se nevrtá zrovna v Google Apps nebo v Apple HW tak se možná i někde přecpává. Pokud je to dobré tak o tom možná i napíše.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.