Jezme zásadité potraviny. Které to jsou?
V různých zdrojích čteme, že je nejlepší jíst zásadité potraviny, aby tělo získalo skvělou imunitu a dokázalo se poprat s kandidózou a dalšími neduhy.
Které potraviny jsou zásadité a které naopak kyselé?
Zde je přehled.
Mořská sůl, minerální voda, jedlá soda, mořské řasy, cibule, dýňová semínka, taro kořen, lotosový kořen, mořská zelenina, sladké brambory, limetky, citrony, maliny a ananas.
Mírná zásaditost
Zelená jablka, koření, klíčky vojtěšky, avokádo, rybíz, kaštany, pepř, česnek, kedluben, chřest, kapusta, grapefruit, petržel, čekanka, rukola, hořčice zelená, kořen zázvoru, hrášek, brokolice, hlávkový salát, syrové mrkve, jahody, dýně , ostružiny, olivy, jablečný ocet.
Nízká zásaditost
Většina koření, mandle, zelený čaj, topinambury, kapusta, čerstvý kokos, křepelčí vejce, okurky, lilek, prvosenkový olej, sezamové semínko, pórek, rybí tuk, mandle, okra, klíčky, paprika, květák, olivy, cibule, zelí, tuřín, ředkvičky, ženšen, lilek, žloutky, esejský chléb, syrové kozí mléko a syrovátka, olivový olej, celá sezamová semínka, ostružiny, klíčící zrna.
Velmi nízká zásaditost
Oves, kachní vejce, zázvorový čaj, ghee, quinoa, divoká rýže, kokosový olej, lněné oleje, olivový olej, pažitka, celer, většina semen, koriandr, salát, modré bobule.
Neutrální potraviny
Máslo, většina lisovaných olejů a bílý jogurt.
Velmi nízká kyselost
Dýňové semeno olej, hroznový olej, smetana, máslo, kozí / ovčí sýr, špenát, fazole, fazolové lusky, voskové fazole, cukety, chutney, reveň, kokos, orgány, zvěřina, ryby, divoké kachny, tritikale, proso, kaše, amarant, hnědá rýže, piniové oříšky.
Nízká kyselost
Pohanka, kamut, mandlový olej, tofu, fazole, bílé fazole, červené fazole, fazole Adzuki, lima fazole, mangold, rajčata, černý čaj, maso volně žijící zvěře, jehněčí, skopové, kančí, losos, husa, měkkýši.
Mírná kyselost
Muškátový oříšek, vepřové, telecí, mušle, chobotnice, kuřecí maso, hrášek, fazole cizrnové, brusinky, granátové jablko, pistáciové semena, kaštanový olej, vepřové sádlo, pekanové ořechy a olej z palmových jader.
Silná kyselost
Hovězí maso, bažant, lískové oříšky, vlašské ořechy, para ořechy, kakao.
Snažme se jíst nejlépe ze 70% zásadité potraviny.
Zdroj: volný překlad ze stránek Bee Wilder